Следвайте Гласове в ТелеграмПрекратява се действието на противоепидемичните мерки на територията

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрекратява се действието на противоепидемичните мерки на територията
Коментари Харесай

Няма да има грипна епидемия в София. Падат мерките и в още 4 области

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Прекратява се действието на противоепидемичните ограничения на територията на областите Хасково, Пловдив, Смолян и Бургас. 

Хасково

През изтеклата седмица заболеваемостта в района е намаляла до 178 на 10 хиляди души, разясниха от РЗИ-Хасково. Прагът за зараза е 255 на 10 хиляди души. Временните противоепидемични ограничения влязоха в действие на територията на района на 1 февруари.

Те изключваха прекратяване на присъственото образование в учебни заведения и детски заведения.

Смолян

По данни на РЗИ-Смолян през интервала 29 януари – 4 февруари е регистриран забележителен спад на случаите на остри респираторни болести, като равнището е 172,55 на 10 000 души.

„ По данни на общопрактикуващите лекари към този момент няма толкоз доста заболели. Болничният епидемиолог в МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ също не регистрира завишаване на пациентите. При децата затрудненията са отити, а при възрастните - пневмонии “, добави доктор Чернева.

Грипната зараза в Смолянска област бе оповестена от 18 януари, като решението бе взето въз основа на повишение на заболеваемостта от грип и остри респираторни болести, достигнала епидемиологични стойности от 268,9 болни на 10 000 население.

От РЗИ – Смолян, показаха, че не престават всекидневно да правят деен контрол над заболеваемостта от грип в района.

Пловдив

Ситуацията в област Пловдив е под надзор и отпадат всички ограничения, оповестиха здравните управляващи. 

Към момента се следи спад на заболеваемостта от грип и остри респиратори болести. След въведените ограничения той е максимален при учениците - 488 на 10 000. Заболеваемостта при децата от 0 до 4 години също е по-ниска. 

Бургас

Грипната зараза в Бургаска област се прекратява от сряда, 7 февруари, защото се отбелязва забележителен спад на случаите на болни. Това реши Регионалният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести на следващото си съвещание, на което прегледа настоящи данни на заболелите, предоставени от Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

Грипната почивка за учениците също се приключва. Те би трябвало да се върнат в класните стаи на 7 февруари.

Началникът на отдел " Противоепидемичен надзор “ към РЗИ доктор Мирослава Киселкова осведоми, че към сегашния миг броят на заболелите е 425, най-висока е заболяемостта във възрастовата група пет - 14 година, най-ниска - при групата над 65 година

София-град

По-рано денем министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков разгласи пред публицисти, че няма да разгласят грипна зараза в София-град, защото случаите понижават. 

В София област учениците се образоват отдалечено до 7 февруари. Противоепидемични ограничения бяха въведени на 25 януари, като в началото бяха оповестени до 1 февруари, само че срокът беше продължен до 7 февруари. 

Инфо: dariknews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР